当前位置 :
大学英语六级《Passage2Questions6to10arebasedonthefollowingpassage:Whenaluminumwasfirstproduced》相关问答题
更新时间:2024-06-18 19:21:05

1、【题目】Passage2

Questions6to10arebasedonthefollowingpassage:

Whenaluminumwasfirstproducedaboutahundredandfiftyyearsago,itwassodifficulttoseparateformtheoresinwhichitwasfoundthatitspricewashigherthanthatofgold.Thepriceremainedhighuntilanewprocesswasdiscoveredforrefiningthemetalwiththeaidofelectricityapproximatelythreequartersofacenturylater.Thenewmethodwassomuchcheaperthataluminumbecausepracticalformanypurposes,oneofwhichwasmakingpotsandpans.

Aluminumislightweight,rustproofandeasilyshapedintodifferentforms.Bymixingitwithothermetals,scientistshavebeenabletoproduceavarietyofalloys,someofwhichhavethestrengthofsteelbutweighonlyonethirdasmuch.

Today,theusesofaluminumareinnumerable.Perhapsitsmostimportantuseisintransportation.Aluminumisfoundintheengineofautomobiles,inthehullsofboats.Itisalsousedinmanypartsofairplanes.Infact,thehuge“airbus”planeswouldprobablyneverhavebeenproducedifaluminumdidnotexist.Bymakingvehicleslighterinweightaluminumhasgreatlyreducedtheamountoffuelneededtomovethem,Aluminumisalsobeingusedextensivelyinthebuildingindustryinsomecountries.

Sincealuminumissuchaversatile(多用的)metal,itisfortunatethatbauxite(铝土矿),whichisoneofitschiefsources,isalsooneoftheearth’smostplentifulsubstances.Asthesourceofaluminumisalmostinexhaustible,wecanexpectthatmoreandmoreuseswillbefoundforthisversatilemetal.

6.Thepriceofaluminumwassharplyreducedwhenpeoplediscoveredanewrefiningprocesswiththeaidof.

A.windB.solarenergyC.hydraulicpowerD.electricity

7.Aluminumis.

A.lightweight,rustproofbutnoteasilyshapedintodifferentforms

B.heavyweight,rustproofandeasilyshapedintodifferentforms

C.lightweight,rustproofandeasilyshapedintodifferentforms

D.lightweightandeasilyshapedintodifferentformsbutitiseasytobecomerusty

8.WhichofthefollowingisNOTtrue?

A.Aluminumiswidelyusedintransportation.

B.Aluminumisalsousedinmanypartsofairplanes.

C.Aluminumisbeingusedextensivelyinthebuildingindustry.

D.Aluminumisnotusedinitspureform.

9.Aluminumisfoundonearthmostlyintheformof.

A.puremetalB.bauxiteC.goldD.liquid

10.Whatisthepassagetalkingabout?

A.Thefeaturesofaluminumanditsfunctions.B.Theprocessofaluminum.

C.Thediscoveryofaluminum.D.Thepromisingfutureofaluminum.

答案:

DCDBA

解析:

暂无解析

1、【题目】PartIReadingComprehension

Directions:Inthisparttherearefourpassages.Eachpassageisfollowedbyfourcomprehensionquestions.Readthepassageandanswerthequestions.ThenmarkyouranswerontheAnswerSheet.

Passage1

Questions1to5arebasedonthefollowingpassage:

Someyearsagothecaptainofashipwasveryinterestedinmedicine.Healwaystookmedicinebookstoseaandlikedtotalkaboutdifferentdiseases.

Onedayalazysailoronhisshippretendedtobeill.Helayonhisbunk(铺)andgroanedasifhewereverysick.Thecaptaincametoseehimandwasverypleasedtohaveapatienttolookafter.Hetoldthemantorestforafewdaysandmadetheothersailorsdohiswork.Threedayslateranothersailorpretendedthathehadsomethingwrongwithhischest.Oncemorethecaptainlookedinhismedicalbooksandtold“sick”mantohavearest.

Theothersailorswereveryangrybecausetheyhadmoreworktodo.Thepatientshadthebestfoodandlaughedattheirfriendswhenthecaptainwasnotlooking.Atlastthemate(船长副手)decidedtocurethe“sick”men.Hemixedupsomesoap,soot(烟灰),glue(胶水)andotherunpleasantthings.Thenheobtainedpermissionfromthecaptaintogivehismedicinetothe“sick”men.Whentheytastedthemedicine,theyreallydidfeelill.Itwassohorriblethatoneofthepatientsjumpedoutofhibunk,ranupondeskandclimbedthehighestmastontheship.Hedidnotwantanymoremedicine.

Thematetoldbothofthementhattheymusttakethemedicineeveryhalfanhour,nightandday.Thissooncuredthem.Theybothsaidtheyfeltbetterandwantedtostartwordagain.Thecaptainrealizedthatthementriedtodeceivehimsohemadethemworkveryhardfortherestofthevoyage.

1.Thefirstsailorpretendedtobeillbecausehewantedto.

A.testthecaptain’sknowledgeofmedicineB.befreefromwork

C.havethebestfoodontheshipD.playajokeonhisfriends

2.Whenthecaptainknewasailorwasill,he.

A.didn’tcaremuchB.sentforadoctor

C.lookedafterhimandtoldhimtohavearestD.gavehimsomemedicine

3.Thepatientsfeltbetterquicklybecause.

A.theyhadbeengivenpropermedicine

B.theylearnedthatthecaptainhadfoundoutthetruth

C.theywerelaughedatbytheirfriends

D.themedicinethemategavewashorrible

4.Whenthecaptainknewhehadbeendeceived,he.

A.toldthemnottodosoagainB.losthistemper

C.madethemworkharderD.firedthem

5.Whichofthefollowingbestsummarizesthepassage?

A.AsuddenCure.B.TwoPatients.C.CaptainandSailors.D.ADifficultVoyage.

答案:

BCDCA

解析:

暂无解析

1、【题目】Iftheoldmaximthatthecustomerisalwaysrightstillhasmeaning,thentheairlinesthatplytheworld’sbusiestairroutebetweenLondonandParishaveaflightontheirhands.

TheEurostartrainservicelinkingtheUKandFrenchcapitalsviatheChannelTunneliswinningcustomersinincreasingnumbers.InlateMay,itcarrieditsonemillionthpassenger,havingrunonlyalimitedservicebetweenLondon,ParisandBrusselssinceNovember1994,startingwithtwotrainsadayineachdirectiontoParisandBrussels.By1997,thecompanybelievesthatitwillbecarryingtenmillionpassengersayear,andcontinuetogrowfromthere.

FromJuly,EurostarstepsitsservicetoninetrainseachwaybetweenLondonandParis,andfivebetweenLondonandBrussels.Eachtraincarriesalmost800passengers,210oftheminfirstclass.

Theairlinesestimatethattheywillinitiallylosearound15%-20%oftheirLondon-ParistraffictotherailwaysonceEurostarstartsafullservicelaterthisyear(1995),with15trainsadayeachway.AsimilarservicewillstarttoBrussels.Thedamagewillbelimited,however,theairlinesbelieve,withpassengernumbersreturningtopreviouslevelswithintwotothreeyears.

Intheshortterm,thedamagecausedbythe1millionpeople-levelstravelingbetweenLondonandParisandBrusselsonEurostartrainsmeansthatsomeairservicesarealreadysuffering.Someofthemajorcarrierssaythattheirpassengernumbersaredownbylessthan5%andpointtotheirrivals-ParticularlyAirFrance-ashavingsufferedtheproblems.OntheBrusselsroute,therailwaycompanyhadlesssuccess,andtheairlinesreportanythingfromarounda5%droptonovisibledeclineintraffic.

Theairlines’optimismonreturningtrafficlevelsisbasedonhistoricalprecedent.BritishMidland,forexample,pointstoitsexperienceonHeathrowLeedsBradfordservicewhichsawpassengernumbersfoldby15%whenBritishRailelectrifiedandmodernizedtherailwaylinebetweenLondonandYorkshire.Twoyearslater,travelhadrisenbetweenthetwodestinationstothepointwheretheairlinewascarryingrecordnumbersofpassengers.

1.Britishairlinesconfideinthefactthat__.

A.theyaremorepowerfulthanotherEuropeanairlines.

B.theirtotallosswon’tgobeyondadropof5%passengers.

C.theirtrafficlevelswillreturnin2-3years.

D.travelingbyrailcannevercatchupwithtravelingbyair.

2.Theauthor’sattitudetowardsthedropofpassengersmaybedescribedas__.

A.worried.B.delightedC.puzzled.D.unrivaled.

3.Inthepassage,BritishRail(Para6)ismentionedto__.

A.provideacomparisonwithEurostar.

B.supporttheairlines’optimism.

C.provetheinevitabledropofairpassengers.

D.callforelectrificationandmodernizationoftherailway.

4.Therailway’sBrusselsrouteisbroughtforthtoshowthat__.

A.theEurostartrainserviceisnotdoinggoodbusiness.

B.theairlinescanwellcompetewiththerailway.

C.theEurostartrainserviceonlycausedlittledamage.

D.onlysomeairlines,suchasAirFrance,aresuffering.

5.Thepassageistakenfromthefirstofanessay,fromwhichwemaywellpredictthatinthefollowingparttheauthorisgoingto__.

A.praisetheairlines’clear-mindedness.

B.warntheairlinesofhigh-speedrailservices.

C.proposeareductionofLondon/Parisflights.

D.advisetheairlinestofollowBritishMidlandastheirmodel.

答案:

CABCB

解析:

暂无解析

1、【题目】PartIVTranslation

Yetthesecarcinogenicadditivesremaininourfood,anditbecomesmoredifficultallthetimetoknowwhichthingsonthepackaginglabelsofprocessedfoodarehelpfulorharmful.(PassageTwo)

答案:

可是这些致癌物质依然存在于我们的食物之中,与此同时,要想知道加工食品标签上的哪些成分对健康有利,哪些成分对健康不利,变得更加苦难了。

解析:

暂无解析

1、【题目】Part V Writing

Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic: Keeping Fit. You should write at least 100—120 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese) below:

1、保持健康的重要性;

2、保持健康的有效途径;

3、我的做法。

答案:

Keeping Fit

Obviously, health is more important than anything else we have in this world. Good health is a necessity for us to enjoy our life and pursue our dreams in the society. On the other hand, poor health may lead to poor chances in our career, making us pessimistic about our future. In other words, good health means more chances and much happier life in the world.

There are some effective ways to keep us healthy. Firstly, we have to form a good habit in our daily life. Franklin once said that early to bed and early to rise made one healthy and wealthy. That is to say, a good habit of life is very important for us to be successful in our career. Besides, drinking and smoking do great harm to our health, so you have to keep away from them. Secondly, exercises may keep us very strong. Although each of us is very busy with our daily work and study, we will never forget to spend some time doing exercises. Thirdly, a balanced diet is a must to keep us healthy. We’d better not have too much fat and sugar, which may cause us to become overweight. Vegetables and fruits provide us various vitamins; therefore, do not hesitate to enjoy these foods.

In conclusion, health is very valuable for each of us. If you could follow the advice we’ve proposed above, you will be sure to keep fit and enjoy your happy life.

解析:

暂无解析

1、【题目】翻译:

如今,中国正步入老龄化社会,因此独生子女一代面临着巨大的工作和生活压力。中国政府开始适当调整计划生育政策,允许一些家庭在特殊情况下生育二胎。但调查显示,很多夫妻迫于不断加重的经济压力,放弃生育二胎。因此,要从根本上解决老龄化的问题不能依靠出生率的上升,最有效的办法是建立有效的社会保障制度。

答案:

Nowadays, China is stepping into the aging society. Therefore, the only-child generation is facing enormous pressure both from work and life. The Chinese government has begun to adjust the familyplanning policy and allows some families to have a second child under certain circumstances. However, the survey shows thatsome couples abandon to have a second child due to the increasing financial burden. Thus, in order to solve the aging problem,the basic thing is not relying on the increase of birth rate. The best solution is to establish an effective social security system.

解析:

暂无解析

1、【题目】Scattered through the seas of the world are billions of tons of small plants and animals called plankton. Most of these plants and animals are too small for the human eye to see. They drift about lazily with the currents, providing a basic food for many larger animals. Plankton has been described as the equivalent of the grasses that grow on the dry land continents, and the comparison is an appropriate one. In potential food value however, plankton far outweighs that of the land grasses. One scientist has estimated that while grasses of the world produce about 49 billion tons of valuable carbohydrates each year. The sea’s plankton generates more than twice as much.

Despite its enormous food potential, little effort was made until recently to farm plankton as we farm grasses on land. Now marine scientists have at last begun to study this possibility, especially as the sea’s resources loom even more important as a means of feeding an expanding world population.

No one yet has seriously suggested that “planktonburgers” may soon become popular around the world. As a possible farmed supplementary food source, however, plankton is gaining considerable interest among marine scientists.

One type of plankton that seems to have great harvest possibilities is a tiny shrimplike creature called krill. Growing to two or three inches long, krill provide the major food for the giant blue whale, the largest animal ever to inhabit the Earth. Realizing that this whale may grow 100 feet and weigh 150 tons at maturity, it is not surprising that each one devours more than one ton of krill daily.

Krill swim about just below the surface in huge schools sometimes miles wide, mainly in the cold Antarctic. Because of their pink color, they often appear as a solid reddish mass when viewed from a ship or from the air. Krill are very high in food value. A pound of these crustaceans contains about 460 calories—about the same as shrimp or lobster, to which they are related.

If the krill can feed such huge creatures as whales, many scientists reason, they must certainly be contenders as new food source for humans.

1.Which of the following best portrays the organization of the passage?

A.The author presents the advantages and disadvantages of plankton as a food source.

B.The author quotes public opinion to support the argument for farming plankton.

C.The author classifies the different food sources according to amount of carbohydrate.

D.The author makes a general statement about plankton as a food source and then moves to a specific example.

2.According to the passage, why is plankton regarded to be more valuable than land grasses?

A.It is easier to cultivate.

B.It produces more carbohydrates.

C.It does not require soil.

D.It is more palatable.

3.Why does the author mention “planktonburgers”?

A.To describe the appearance of one type of plankton.

B.To illustrate how much plankton a whale consumes.

C.To suggest plankton as a possible food sources.

D.To compare the food values of beef and plankton.

4.What is mentioned as one conspicuous feature of krill?

A.They are the smallest marine animals.

B.They are pink in color.

C.They are similar in size to lobsters.

D.They have grass like bodies.

5.The author mentions all of the following as reasons why plankton could be considered a human food source except that it is ___.

A.high in food value.

B.in abundant supply in the oceans.

C.an appropriate food for other animals.

D.free of chemicals and pollutants.

答案:

DBCBD

解析:

暂无解析

1、【题目】IliveinthelandofDisney,Hollywoodandyear-roundsun.Youmaythinkpeopleinsuchaglamorous,fun-filledplacearehappierthanothers.Ifso,youhavesomemistakenideasaboutthenatureofhappiness.

Manyintelligentpeoplestillequatehappinesswithfun.Thetruthisthatfunandhappinesshavelittleornothingincommon.Funiswhatweexperienceduringanact.Happinessiswhatweexperienceafteranact.Itisadeeper,moreabidingemotion.

Goingtoanamusementparkorballgame,watchingamovieortelevision,arefunactivitiesthathelpusrelax,temporarilyforgetourproblemsandmaybeevenlaugh.Buttheydonotbringhappiness,becausetheirpositiveeffectsendwhenthefunends.

IhaveoftenthoughtthatifHollywoodstarshavearoletoplay,itistoteachusthathappinesshasnothingtodowithfun.Theserich,beautifulindividualshaveconstantaccesstoglamorousparties,fancycars,expensivehomes,everythingthatspells“happiness”.Butinmemoiraftermemoir,celebritiesrevealtheunhappinesshiddenbeneathalltheirfun:depression,alcoholism,drugaddiction,brokenmarriages,troubledchildrenandprofoundloneliness.

Askabachelorwhyheresistsmarriageeventhoughhefindsdatingtobelessandlesssatisfying.Ifhe’shonest,hewilltellyouthatheisafraidofmakingacommitment.Forcommitmentisinfactquitepainful.Thesinglelifeisfilledwithfun,adventureandexcitement.Marriagehassuchmoments,buttheyarenotitsmostdistinguishingfeatures.

Similarly,couplesthatchoosenottohavechildrenaredecidinginfavorofpainlessfunoverpainfulhappiness.Theycandineoutevertheywantandsleepaslateastheywant.Coupleswithinfantchildrenareluckytogetawholenight’ssleeporathree-dayvacation.Idon’tknowanyparentwhowouldchoosethewordfuntodescriberaisingchildren.

Understandingandacceptingthattruehappinesshasnothingtodowithfunisoneofthemostliberatingrealizationswecanevercometo.Itliberatestime:nowwecandevotemorehourstoactivitiesthatcangenuinelyincreaseourhappiness.Itliberatesmoney:buyingthatnewcarorthosefancyclothesthatwilldonothingtoincreaseourhappinessnowseemspointless.Anditliberatesusfromenvy:wenowunderstandthatallthoserichandglamorouspeopleweweresosurearehappybecausetheyarealwayshavingsomuchfunactuallymaynotbehappyatall.

1.Whichofthefollowingistrue?

A.Funcreateslong-lastingsatisfaction.

B.Funprovidesenjoymentwhilepainleadstohappiness.

C.Happinessisenduringwhereasfunisshort-lived.

D.Funthatislong-standingmayleadtohappiness.

2.Totheauthor,Hollywoodstarsallhaveanimportantroletoplaythatisto__.

A.ritememoiraftermemoirabouttheirhappiness.

B.tellthepublicthathappinesshasnothingtodowithfun.

C.teachpeoplehowtoenjoytheirlives.

D.bringhappinesstothepublicinsteadofgoingtoglamorousparties.

3.Intheauthor’sopinion,marriage___.

A.affordsgreaterfun.

B.leadstoraisingchildren.

C.indicatescommitment.

D.endsinpain.

4.Coupleshavinginfantchildren___.

A.areluckysincetheycanhaveawholenight’ssleep.

B.findfunintuckingthemintobedatnight.

C.findmoretimetoplayandjokewiththem.

D.derivehappinessfromtheirendeavor.

5.Ifonegetthemeaningofthetruesenseofhappiness,hewill__.

A.stopplayinggamesandjokingwithothers.

B.makethebestuseofhistimeincreasinghappiness.

C.giveafreehandtomoney.

D.keephimselfwithhisfamily.

答案:

CBCDB

解析:

暂无解析

1、【题目】翻译:

Thecaptainrealizedthatthementriedtodeceivehimsohemadethemworkveryhardfortherestofthevoyage.(PassageOne)

答案:

船长意识到这些船员是要欺骗他,因此,在余下的航程里他让他们干更累的活。

解析:

暂无解析

1、【题目】We can begin our discussion of “population as global issue” with what most persons mean when they discuss “the population problem”: too many people on earth and a too rapid increase in the number added each year. The facts are not in dispute, It was quite right to employ the analogy that likened demographic growth to “a long, thin powder fuse that burns steadily and haltingly until it finally reaches the charge and explodes.”

To understand the current situation, which is characterized by rapid increases in population, it is necessary to understand the history of population trends. Rapid growth is a comparatively recent phenomenon. Looking back at the 8,000 years of demographic history, we find that populations have been virtually stable or growing very slightly for most of human history. For most of our ancestors, life was hard, often nasty, and very short. There was high fertility in most places, but this was usually balanced by high mortality. For most of human history, it was seldom the case that one in ten persons would live past forty, while infancy and childhood were especially risky periods. Often, societies were in clear danger of extinction because death rates could exceed their birthrates. Thus, the population problem throughout most of history was how to prevent extinction of the human race.

This pattern is important to notice. Not only does it put the current problems of demographic growth into a historical perspective, but it suggests that the cause of rapid increase in population in recent years is not a sudden enthusiasm for more children, but an improvement in the conditions that traditionally have caused high mortality.

Demographic history can be divided into two major periods: a time of long, slow growth which extended from about 8,000 BC.till approximately AD. 1650. In the first period of some 9600 years, the population increased from some 8 million to 500 million in 1650. Between 1650 and the present, the population has increased from 500 million to more than 4 billion. And it is estimated that by the year 2000 there will be 6.2 billion people throughout the world. One way to appreciate this dramatic difference in such abstract numbers is to reduce the time frame to something that is more manageable. Between 8000BC and 1650, an average of only 50,000 persons was being added annually to the world’s population each year. At present, this number is added every six hours. The increase is about 80,000,000 persons annually.

1.Which of the following demographic growth pattern is most suitable for the long thin powder fuse analogy?

A.A virtually stable or slightly decreasing period and then a sudden explosion of population.

B.A slow growth for a long time and then a period of rapid, dramatic increase.

C.Too many people on earth and a few rapid increase in the number added each year.

D.A long period when death rates exceeds birthrates and then a short period with higher fertility and lower mortality.

2.During the first period of demographic history, societies were often in danger of extinction because___.

A.only one in ten persons could live past 40.

B.there was higher mortality than fertility in most places.

C.it was too dangerous to have babies due to the poor conditions.

D.our ancestors had little enthusiasm for more children.

3.Which statement is true about population increase?

A.There might be an increase of 2.2 billion persons from now to the year 2000.

B.About 50,000 babies are born every six hours at present.

C.Between 8000 BC and the present, the population increase is about 80,000,000 persons each year.

D.The population increased faster between 8000BC and 1650 than between 1650 and the present.

4.The author of the passage intends to___.

A.warn people against the population explosion in the near future.

B.compare the demographic growth pattern in the past with that after 1650.

C.find out the cause for rapid increase in population in recent years.

D.present us a clear and complete picture of the demographic growth.

5.The word “demographic” in the first paragraph means___.

A.statistics of human.

B.surroundings study.

C.accumulation of human.

D.development of human.

答案:

ABADA

解析:

暂无解析

1、【题目】翻译:

最近,一些地方大学开始将方言列为某些学生的必修课程,学生们要学习当地方言,然后被评分以作为毕业的依据之一。一方面,支持此种做法的人认为,将方言列为必修课可防止其消失,从而使当地传统文化和文化多样性得以弘扬,同时城市独特的个性得以保留。另一方面,反对此种做法的人争论说,当地学生与外地学生相比有很多绝对优势,因此将方言列为必修课会引起教育不公平的问题。而且,将方言列为必修课程还会引起一些其他问题,如教材使用、师资问题和考试标准等。在我看来,方言作为传统文化不可缺少的一部分和一种交流工具,可以让学生自愿学习和使用,而不是强制完成。

答案:

Recently, it has been practiced by some local universities that dialect is made a compulsory course for some students, under which students are subject to learning the local dialect and then graded as one of the judging factors for them to graduate. On the one hand, people approving the practice maintain that it will help to prevent the dialect from extinguishing so that the local traditional culture and the cultural diversity can be enhanced, and the unique urban identity can be preserved simultaneously. On the other hand, people in opposition to the practice contend that it will give rise to the appearance of educational inequality, for the local students will enjoy absolute advantages over those from other places. Moreover, the inclusion of dialect in compulsory courses will bring forth other problems like teaching material, teachers and examination standards. As far as I am concerned, dialects, as an indispensable part of local traditional culture as well as a tool for communication, can be acquired and used voluntarily, not compulsorily.

解析:

暂无解析

1、【题目】翻译:

Cultureshockiscausedbytheanxietythatresultsfromlosingallfamiliarsignsandsymbolsofsocialintercourse.(PassageFour)

答案:

文化震撼是由于社会交往过程中失去了所有本来熟悉的标记和符号引起焦虑而产生的。

解析:

暂无解析

1、【题目】Without regular supplies of some hormones our capacity to behave would be seriously impaired; without others we would soon die. Tiny amounts of some hormones can modify moods and actions, our inclination to eat or drink, our aggressiveness or submissiveness, and our reproductive and parental behavior. And hormones do more than influence adult behavior; early in life they help to determine the development of bodily form and may even determine an individual’s behavioral capacities. Later in life the changing outputs of some endocrine glands and the body’s changing sensitivity to some hormones are essential aspects of the phenomena of aging.

Communication within the body and the consequent integration of behavior were considered the exclusive province of the nervous system up to the beginning of the present century. The emergence of endocrinology as a separate discipline can probably be traced to the experiments of Bayliss and Starling on the hormone secretion. This substance is secreted from cells in the intestinal walls when food enters the stomach; it travels through the bloodstream and stimulates the pancreas to liberate pancreatic juice, which aids in digestion. By showing that special cells secret chemical agents that are conveyed by the bloodstream and regulate distant target organs or tissues. Bayliss and starling demonstrated that chemical integration could occur without participation of the nervous system.

The term “hormone” was first used with reference to secretion. Starling derived the term from the Greek hormone, meaning “to excite or set in motion. The term “endocrine” was introduced shortly thereafter “Endocrine” is used to refer to glands that secret products into the bloodstream. The term “endocrine” contrasts with “exocrine”, which is applied to glands that secret their products though ducts to the site of action. Examples of exocrine glands are the tear glands, the sweat glands, and the pancreas, which secrets pancreatic juice through a duct into the intestine. Exocrine glands are also called duct glands, while endocrine glands are called ductless.

1.What is the author’s main purpose in the passage?

A.To explain the specific functions of various hormones.

B.To provide general information about hormones.

C.To explain how the term “hormone” evolved.

D.To report on experiments in endocrinology.

2.The passage supports which of the following conclusions?

A.The human body requires large amounts of most hormones.

B.Synthetic hormones can replace a person’s natural supply of hormones if necessary.

C.The quantity of hormones produced and their effects on the body are related to a person’s age.

D.The short child of tall parents very likely had a hormone deficiency early in life.

3.It can be inferred from the passage that before the Bayliss and Starling experiments, most people believed that chemical integration occurred only___.

A.during sleep.

B.in the endocrine glands.

C.under control of the nervous system.

D.during strenuous exercise.

4.The word “liberate” could best be replaced by which of the following?

A.Emancipate B.Discharge C.Surrender D.Save

5.According to the passage another term for exocrine glands is___.

A.duct glands

B.endocrine glands

C.ductless glands

D.intestinal glands.

答案:

BDCBA

解析:

暂无解析

1、【题目】If the old maxim that the customer is always right still has meaning, then the airlines that ply the world’s busiest air route between London and Paris have a flight on their hands.

The Eurostar train service linking the UK and French capitals via the Channel Tunnel is winning customers in increasing numbers. In late May, it carried its one millionth passenger, having run only a limited service between London, Paris and Brussels since November 1994, starting with two trains a day in each direction to Paris and Brussels. By 1997, the company believes that it will be carrying ten million passengers a year, and continue to grow from there.

From July, Eurostar steps its service to nine trains each way between London and Paris, and five between London and Brussels. Each train carries almost 800 passengers, 210 of them in first class.

The airlines estimate that they will initially lose around 15%-20% of their London-Paris traffic to the railways once Eurostar starts a full service later this year (1995), with 15 trains a day each way. A similar service will start to Brussels. The damage will be limited, however, the airlines believe, with passenger numbers returning to previous levels within two to three years.

In the short term, the damage caused by the 1 million people-levels traveling between London and Paris and Brussels on Eurostar trains means that some air services are already suffering. Some of the major carriers say that their passenger numbers are down by less than 5% and point to their rivals-Particularly Air France-as having suffered the problems. On the Brussels route, the railway company had less success, and the airlines report anything from around a 5% drop to no visible decline in traffic.

The airlines’ optimism on returning traffic levels is based on historical precedent. British Midland, for example, points to its experience on Heathrow Leeds Bradford service which saw passenger numbers fold by 15% when British Rail electrified and modernized the railway line between London and Yorkshire. Two years later, travel had risen between the two destinations to the point where the airline was carrying record numbers of passengers.

1.British airlines confide in the fact that__.

A.they are more powerful than other European airlines.

B.their total loss won’t go beyond a drop of 5% passengers.

C.their traffic levels will return in 2-3 years.

D.traveling by rail can never catch up with traveling by air.

2.The author’s attitude towards the drop of passengers may be described as__.

A.worried.B.delightedC.puzzled.D.unrivaled.

3.In the passage, British Rail (Para 6) is mentioned to__.

A.provide a comparison with Eurostar.

B.support the airlines’ optimism.

C.prove the inevitable drop of air passengers.

D.call for electrification and modernization of the railway.

4.The railway’s Brussels route is brought forth to show that__.

A.the Eurostar train service is not doing good business.

B.the airlines can well compete with the railway.

C.the Eurostar train service only caused little damage.

D.only some airlines, such as Air France, are suffering.

5.The passage is taken from the first of an essay, from which we may well predict that in the following part the author is going to__.

A.praise the airlines’ clear-mindedness.

B.warn the airlines of high-speed rail services.

C.propose a reduction of London/Paris flights.

D.advise the airlines to follow British Midland as their model.

答案:

CABCB

解析:

暂无解析

爱酷奇专稿内容,转载请注明出处
不够精彩?
最新更新
精品分类
爱酷奇(aikuqu.com)汇总了汉语字典,新华字典,成语字典,组词,词语,在线查字典,中文字典,英汉字典,在线字典,康熙字典等等,是学生查询学习资料的好帮手,是老师教学的好助手。
声明:本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。

邮箱:  联系方式:

Copyright©2009-2021 爱酷奇 aikuqu.com 版权所有 滇ICP备2023005770号-200