当前位置 :
大学英语大学英语六级问答题
更新时间:2024-06-18 20:48:22

1、【题目】The discovery of the Antarctic not only proved one of the most interesting of all geographical adventures, but created what might be called “the heroic age of Antarctic exploration”. By their tremendous heroism, men such as Shakleton, Scott, and Amundsen caused a new continent to emerge from the shadows, and yet that heroic age, little more than a century old, is already passing. Modern science and inventions are revolutionizing the endurance, future journeys into these icy wastes will probably depend on motor vehicles equipped with caterpillar traction rather than on the dogsthat earlier discoverers found so invaluable and hardly comparable.

Few realize that this Antarctic continent is almost equal in size to South America, and enormous field of work awaits geographers and prospectors. The coasts of this continent remain to be accurately charted, and the maping of the whole of the interior presents a formidable task to the cartographers who undertake the work. Once their labors are completed, it will be possible to prospect the vast natural resources which scientists believe will furnish one of the largest treasure hoards of metals and minerals the world has yet known, and almost inexhaustible sources of copper,coal, uranium, and many other ores will become available to man. Such discoveries will usher in an era of practical exploitation of the Antarctic wastes.

The polar darkness which hides this continent for the six winter months will be defeated by huge batteries of light, and make possible the establishing of air-fields for the future inter-continental air services by making these areas as light as day. Present flying routes will be completely changed, for the Antarctic refueling bases will make flights from Australia to South America comparatively easy over the 5,000 miles journey.

The climate is not likely to offer an insuperable problem, for the explorer Admiral Byrd has shown that the climate is possible even for men completely untrained for expeditions into those frozen wastes. Some of his parties were men who had never seen snow before, and yet he records that they survived the rigors of the Antarctic climate comfortably, so that, provided that the appropriate installations are made, we may assume that human beings from all countries could live there safely. Byrd even affirms that it is probably the most healthy climate in the world, for the intense cold of thousands of years has sterilize this continent, and rendered it absolutely germfree, with the consequences that ordinary and extraordinary sickness and diseases from which man suffers in other zones with different climates are here utterly unknown. There exist no problems of conservation and preservation of food supplies, for the latter keep indefinitely without any signs of deterioration; it may even be that later generations will come to regard the Antarctic as the natural storehouse for the whole world.

Plans are already on foot to set up permanent bases on the shores of this continent, and what so few years ago was regarded as a “dead continent” now promises to be a most active center of human life and endeavor.

1.When did man begin to explore the Antarctic?

A.About 100years ago.

B.In this century.

C.At the beginning of the 19th century.

D.In 1798.

2.What must the explorers be, even though they have modern equipment and techniques?

A.Brave and tough

B.Stubborn and arrogant.

C.Well-liked and humorous.

D.Stout and smart.

3.The most healthy climate in the world is___.

A.in South America.

B.in the Arctic Region.

C.in the Antarctic Continent.

D.in the Atlantic Ocean.

4.What kind of metals and minerals can we find in the Antarctic?

A.Magnetite, coal and ores.

B.Copper, coal and uranium.

C.Silver, natural gas and uranium.

D.Aluminum, copper and natural gas.

5.What is planned for the continent?

A.Building dams along the coasts.

B.Setting up several summer resorts along the coasts.

C.Mapping the coast and whole territory.

D.Setting up permanent bases on the coasts.

答案:

AACBD

解析:

暂无解析

1、【题目】Scattered through the seas of the world are billions of tons of small plants and animals called plankton. Most of these plants and animals are too small for the human eye to see. They drift about lazily with the currents, providing a basic food for many larger animals. Plankton has been described as the equivalent of the grasses that grow on the dry land continents, and the comparison is an appropriate one. In potential food value however, plankton far outweighs that of the land grasses. One scientist has estimated that while grasses of the world produce about 49 billion tons of valuable carbohydrates each year. The sea’s plankton generates more than twice as much.

Despite its enormous food potential, little effort was made until recently to farm plankton as we farm grasses on land. Now marine scientists have at last begun to study this possibility, especially as the sea’s resources loom even more important as a means of feeding an expanding world population.

No one yet has seriously suggested that “planktonburgers” may soon become popular around the world. As a possible farmed supplementary food source, however, plankton is gaining considerable interest among marine scientists.

One type of plankton that seems to have great harvest possibilities is a tiny shrimplike creature called krill. Growing to two or three inches long, krill provide the major food for the giant blue whale, the largest animal ever to inhabit the Earth. Realizing that this whale may grow 100 feet and weigh 150 tons at maturity, it is not surprising that each one devours more than one ton of krill daily.

Krill swim about just below the surface in huge schools sometimes miles wide, mainly in the cold Antarctic. Because of their pink color, they often appear as a solid reddish mass when viewed from a ship or from the air. Krill are very high in food value. A pound of these crustaceans contains about 460 calories—about the same as shrimp or lobster, to which they are related.

If the krill can feed such huge creatures as whales, many scientists reason, they must certainly be contenders as new food source for humans.

1.Which of the following best portrays the organization of the passage?

A.The author presents the advantages and disadvantages of plankton as a food source.

B.The author quotes public opinion to support the argument for farming plankton.

C.The author classifies the different food sources according to amount of carbohydrate.

D.The author makes a general statement about plankton as a food source and then moves to a specific example.

2.According to the passage, why is plankton regarded to be more valuable than land grasses?

A.It is easier to cultivate.

B.It produces more carbohydrates.

C.It does not require soil.

D.It is more palatable.

3.Why does the author mention “planktonburgers”?

A.To describe the appearance of one type of plankton.

B.To illustrate how much plankton a whale consumes.

C.To suggest plankton as a possible food sources.

D.To compare the food values of beef and plankton.

4.What is mentioned as one conspicuous feature of krill?

A.They are the smallest marine animals.

B.They are pink in color.

C.They are similar in size to lobsters.

D.They have grass like bodies.

5.The author mentions all of the following as reasons why plankton could be considered a human food source except that it is ___.

A.high in food value.

B.in abundant supply in the oceans.

C.an appropriate food for other animals.

D.free of chemicals and pollutants.

答案:

DBCBD

解析:

暂无解析

1、【题目】In the last 12 years total employment in the United States grew faster than at any time in the peacetime history of any country – from 82 to 110 million between 1973 and 1985 – that is, by a full one third. The entire growth, however, was in manufacturing, and especially in no – blue-collar jobs…

This trend is the same in all developed countries, and is, indeed, even more pronounced in Japan. It is therefore highly probable that in 25 years developed countries such as the United States and Japan will employ no larger a proportion of the labor force I n manufacturing than developed countries now employ in farming – at most, 10 percent. Today the United States employs around 18 million people in blue-collar jobs in manufacturing industries. By 2010, the number is likely to be no more than 12 million. In some major industries the drop will be even sharper. It is quite unrealistic, for instance, to expect that the American automobile industry will employ more than one –third of its present blue-collar force 25 years hence, even though production might be 50 percent higher.

If a company, an industry or a country does not in the next quarter century sharply increase manufacturing production and at the same time sharply reduce the blue-collar work force, it cannot hope to remain competitive – or even to remain “developed.” The attempt to preserve such blue – collar jobs is actually a prescription for unemployment…

This is not a conclusion that American politicians, labor leaders or indeed the general public can easily understand or accept. What confuses the issue even more it that the United States is experiencing several separate and different shifts in the manufacturing economy. One is the acceleration of the substitution of knowledge and capital for manual labor. Where we spoke of mechanization a few decades ago, we now speak of “robotization “ or “automation.” This is actually more a change in terminology than a change in reality. When Henry Ford introduced the assembly line in 1909, he cut the number of man – hours required to produce a motor car by some 80 percent in two or three years –far more than anyone expects to result from even the most complete robotization. But there is no doubt that we are facing a new, sharp acceleration in the replacement of manual workers by machines –that is, by the products of knowledge.

1.According to the author, the shrinkage in the manufacturing labor force demonstrates______.

A.the degree to which a country’s production is robotized

B.a reduction in a country’s manufacturing industries

C.a worsening relationship between labor and management

D.the difference between a developed country and a developing country

2.According to the author, in coming 25years, a developed country or industry, in order t remain competitive, ought to ______.

A.reduce the percentage of the blue-collar work force

B.preserve blue – collar jobs for international competition

C.accelerate motor – can manufacturing in Henry Ford’s style

D.solve the problem of unemployment

3.American politicians and labor leaders tend to dislike_____.

A.confusion in manufacturing economy

B.an increase in blue – collar work force

C.internal competition in manufacturing production

D.a drop in the blue – collar job opportunities

4.The word “prescription” in “a prescription for unemployment” may be the equivalent to ______

A.something recommended as medical treatment

B.a way suggested to overcome some difficulty

C.some measures taken in advance

D.a device to dire

5.This passage may have been excepted from ________

A.a magazine about capital investment

B.an article on automation

C.a motor-car magazine

D.an article on global economy

答案:

AADCD

解析:

暂无解析

1、【题目】翻译:

Thecaptainrealizedthatthementriedtodeceivehimsohemadethemworkveryhardfortherestofthevoyage.(PassageOne)

答案:

船长意识到这些船员是要欺骗他,因此,在余下的航程里他让他们干更累的活。

解析:

暂无解析

1、【题目】Passage2

Questions6to10arebasedonthefollowingpassage:

Whenaluminumwasfirstproducedaboutahundredandfiftyyearsago,itwassodifficulttoseparateformtheoresinwhichitwasfoundthatitspricewashigherthanthatofgold.Thepriceremainedhighuntilanewprocesswasdiscoveredforrefiningthemetalwiththeaidofelectricityapproximatelythreequartersofacenturylater.Thenewmethodwassomuchcheaperthataluminumbecausepracticalformanypurposes,oneofwhichwasmakingpotsandpans.

Aluminumislightweight,rustproofandeasilyshapedintodifferentforms.Bymixingitwithothermetals,scientistshavebeenabletoproduceavarietyofalloys,someofwhichhavethestrengthofsteelbutweighonlyonethirdasmuch.

Today,theusesofaluminumareinnumerable.Perhapsitsmostimportantuseisintransportation.Aluminumisfoundintheengineofautomobiles,inthehullsofboats.Itisalsousedinmanypartsofairplanes.Infact,thehuge“airbus”planeswouldprobablyneverhavebeenproducedifaluminumdidnotexist.Bymakingvehicleslighterinweightaluminumhasgreatlyreducedtheamountoffuelneededtomovethem,Aluminumisalsobeingusedextensivelyinthebuildingindustryinsomecountries.

Sincealuminumissuchaversatile(多用的)metal,itisfortunatethatbauxite(铝土矿),whichisoneofitschiefsources,isalsooneoftheearth’smostplentifulsubstances.Asthesourceofaluminumisalmostinexhaustible,wecanexpectthatmoreandmoreuseswillbefoundforthisversatilemetal.

6.Thepriceofaluminumwassharplyreducedwhenpeoplediscoveredanewrefiningprocesswiththeaidof.

A.windB.solarenergyC.hydraulicpowerD.electricity

7.Aluminumis.

A.lightweight,rustproofbutnoteasilyshapedintodifferentforms

B.heavyweight,rustproofandeasilyshapedintodifferentforms

C.lightweight,rustproofandeasilyshapedintodifferentforms

D.lightweightandeasilyshapedintodifferentformsbutitiseasytobecomerusty

8.WhichofthefollowingisNOTtrue?

A.Aluminumiswidelyusedintransportation.

B.Aluminumisalsousedinmanypartsofairplanes.

C.Aluminumisbeingusedextensivelyinthebuildingindustry.

D.Aluminumisnotusedinitspureform.

9.Aluminumisfoundonearthmostlyintheformof.

A.puremetalB.bauxiteC.goldD.liquid

10.Whatisthepassagetalkingabout?

A.Thefeaturesofaluminumanditsfunctions.B.Theprocessofaluminum.

C.Thediscoveryofaluminum.D.Thepromisingfutureofaluminum.

答案:

DCDBA

解析:

暂无解析

1、【题目】Without regular supplies of some hormones our capacity to behave would be seriously impaired; without others we would soon die. Tiny amounts of some hormones can modify moods and actions, our inclination to eat or drink, our aggressiveness or submissiveness, and our reproductive and parental behavior. And hormones do more than influence adult behavior; early in life they help to determine the development of bodily form and may even determine an individual’s behavioral capacities. Later in life the changing outputs of some endocrine glands and the body’s changing sensitivity to some hormones are essential aspects of the phenomena of aging.

Communication within the body and the consequent integration of behavior were considered the exclusive province of the nervous system up to the beginning of the present century. The emergence of endocrinology as a separate discipline can probably be traced to the experiments of Bayliss and Starling on the hormone secretion. This substance is secreted from cells in the intestinal walls when food enters the stomach; it travels through the bloodstream and stimulates the pancreas to liberate pancreatic juice, which aids in digestion. By showing that special cells secret chemical agents that are conveyed by the bloodstream and regulate distant target organs or tissues. Bayliss and starling demonstrated that chemical integration could occur without participation of the nervous system.

The term “hormone” was first used with reference to secretion. Starling derived the term from the Greek hormone, meaning “to excite or set in motion. The term “endocrine” was introduced shortly thereafter “Endocrine” is used to refer to glands that secret products into the bloodstream. The term “endocrine” contrasts with “exocrine”, which is applied to glands that secret their products though ducts to the site of action. Examples of exocrine glands are the tear glands, the sweat glands, and the pancreas, which secrets pancreatic juice through a duct into the intestine. Exocrine glands are also called duct glands, while endocrine glands are called ductless.

1.What is the author’s main purpose in the passage?

A.To explain the specific functions of various hormones.

B.To provide general information about hormones.

C.To explain how the term “hormone” evolved.

D.To report on experiments in endocrinology.

2.The passage supports which of the following conclusions?

A.The human body requires large amounts of most hormones.

B.Synthetic hormones can replace a person’s natural supply of hormones if necessary.

C.The quantity of hormones produced and their effects on the body are related to a person’s age.

D.The short child of tall parents very likely had a hormone deficiency early in life.

3.It can be inferred from the passage that before the Bayliss and Starling experiments, most people believed that chemical integration occurred only___.

A.during sleep.

B.in the endocrine glands.

C.under control of the nervous system.

D.during strenuous exercise.

4.The word “liberate” could best be replaced by which of the following?

A.Emancipate B.Discharge C.Surrender D.Save

5.According to the passage another term for exocrine glands is___.

A.duct glands

B.endocrine glands

C.ductless glands

D.intestinal glands.

答案:

BDCBA

解析:

暂无解析

1、【题目】翻译训练:

筷子(chopsticks) 是中国传统的独具特色的进食工具 (diningutensils) ,至今已有数千年的历史。筷子在古代被称为“箸”,大约从明朝开始才有了 “筷子”的称呼。筷子多为竹子制成,也有用木头、象牙(ivory)、金属或其他材料制作而成。它要么上方下圆,要么上下全圆而上粗下细。不管其形状如何,筷子必须是成对使用的,并且两只筷子的大小长短要相同。筷子是中国人日常生活的必备工具,它的发明充分反映了中国人民的智慧。

答案:

Chopsticks, with a history of thousands of years, areunique traditionalChinese dining utensils. Theywere called zhu in ancient China and the nameofKuai Zi began to be used in Ming Dynasty.Chopsticks are usually made obamboo. Some aremadeof wood, ivory, metals or other materials. Theirupper parts are square and lower partsround,or they are all round withthicker upper parts and thinner lower parts. Whatever theirshapesare, theyare used in pairs and the pair must be identicalto each other. chopstic arethe necessary dining utensilsin Chinese people's daily life, theinvention of which fully delaysthe intelligence of Chinese people.

解析:

暂无解析

爱酷奇专稿内容,转载请注明出处
不够精彩?
最新更新
精品分类
爱酷奇(aikuqu.com)汇总了汉语字典,新华字典,成语字典,组词,词语,在线查字典,中文字典,英汉字典,在线字典,康熙字典等等,是学生查询学习资料的好帮手,是老师教学的好助手。
声明:本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。

邮箱:  联系方式:

Copyright©2009-2021 爱酷奇 aikuqu.com 版权所有 滇ICP备2023005770号-200